fbpx

İlk Regl Kutlaması

İlk Regl Kutlaması

Regl ile ilişkimiz onu nasıl tanımladığımız ile şekillenir. Ve bu tanımı ilk günden itibaren doğru ve net bir şekilde yaparsak bedenimizle, kadınlığımızla olan ilişkimizi düzenlememize büyük katkı sağlar. Artık birçok kadın çevresindeki genç kızlara, genç kızlığa geçiş törenleri ile bu ilişkiyi düzenlemeye niyet ediyor. Siz de böyle bir kutlama yapmayı hayal ediyorsanız, kutlamanın içeriği hakkında size birkaç ipucu hazırladım.

Devam

Meryem Ana Otu

Doğumunuz başladıktan sonra uygulayabileceğiniz birçok ritüeller var. Meryem ana otu da bunlardan biri. Bu yazıda doğum başladıktan sonra hangi ritüeller neden yapılıyor onları aktaracağım size. Ve bu ritüeller sadece doğumda değil, bebek beklemeyenlerimizin de yapabileceği ritüeller.

Devam

Eyvah, Doğum İstediğim Gibi Olmadı Şimdi Bebeğimle Bağlanamayacak Mıyım?

Hamile kaldığında ya da belki hamile olmadan önce bile duymuş olabilirsin şu sözleri: Olabildiğince doğal doğum yap! Doğumuna sahip çık! Ten tene temas bebeğinle bağlanman için en temel kurallardan biri!.. Hal böyleyken belki bir telaş aldı seni, doğumuna nasıl sahip çıkacağını düşündün ya da ten tene temas olmazsa bebeğinle bağlanamayacağını. E peki anne bebek bağlanması için tek formül bu mu? Elbette optimum doğum ortamları bebeğin yumuşak bir geçiş yapmasına olanak sağlayan, annenin baş rolde olduğu ve bebek doğar doğmaz anne istiyorsa annesinin koynunda-ya da babasının-olması. Peki ya buna fırsat bulamayacağın bir şehirde yaşıyorsan? Ya da hastane ekibi belki ikna edilmeye meyilli ama senin bu konuşmayı yapmaya cesaretin yoksa? Hadi gelin bu yazıda, böyle bir deneyim yaşarsanız eğer neler yapabilirsiniz onları konuşalım.

Devam

Tırtıldan Kelebeğe: Bir Lohusalık Hikâyesi

Tırtıldan Kelebeğe: Bir Lohusalık Hikâyesi

Belki korkutucu hikayeler duydun lohusalık hakkında. Ya da belki lohusalık dönemi ile ilgili pek bir şey düşünmeye fırsatın olmadı ya da hiçbir hikaye duymadın. Ya da şu doğumu bir atlatayım evde bebeğimle baş başa kaldığımda her şey daha kolay ve her şey benim elimde olacak diye düşünüyor olabilirsin. Hangi düşüncede olursan ol lohusalık hakkında aşağıdaki bilgilere sahip olduğunda işin çok daha kolaylaşabilir. Ve daha detaylı bilgi ve çalışma için kendinize bir lohusa doulası bulabilirisiniz.

Devam

Doğum Ağrısı Nasıl Azaltılır?

Doğum Ağrısı Nasıl Azaltılır?

Doğum ağrısı nedir? Nasıldır? Neye benzer ve azaltılabilir mi? Bütün bu sorular kafanı meşgul ediyor olabilir. Doğum ağrısını azaltma konusunda kendinizin yapabileceği şeyler olduğunu biliyor muydunuz? Bütün bu yapılabilecekleri ve dışardan alabileceğin destekleri bu yazıda bulabilirsiniz. 

Hamilelik haberini aldınız, belki coşkuyla belki de endişe ile karşıladınız. Zaman ilerledikçe veya hamileliğinizin en başında aklınızı meşgul eden bir soru var: Doğum ağrısı nasıl bir şey? Ve bunu azaltmak için neler yapabilirsiniz? Hatta doğum sancısından endişe ettiğiniz için sezaryen doğumu bile düşünüyor olabilirsiniz. Öncelikle şunu söyleyerek başlamak isterim, bütün bu duygu, düşünce ve hisleriniz çok normal. Bununla birlikte size iyi haberimse şu bu konuda yapabileceğiniz birçok şey de var.

Devam

Hamilelikte Anne Bebek Bağlanması

Hamilelikte Anne Bebek Bağlanması

Bir bebeğe gebeyken aynı zamanda anneliğe de gebe kalınır. Bir bebek doğduğunda aynı zamanda bir anne ve bir baba da doğar

Pam England

Hamilelikte Anne Bebek Bağlanması

Hamile olduğunuz günden başlayarak o içinizdeki küçücük varlığın hayatta kalması için vücudunuz mucizevî bir şekilde değişmeye başlar. Hamilelik hormonları büyük bir hızla vücudunuza salınırken bu yoğunluğa ve farklılığa bedeniniz alışık olmadığından, ilk üç aylık dönemde kendinizi iyi hissetmemenize sebep olabilir. Ancak bu hisleriniz varsa şunu bilmelisiniz ki vücudunuz bu hormonlara alışması ve bebeğinizin hayatta kalması için müthiş bir çaba içerisinde. Hamilelikte anne bebek bağlanması için bir engel değil.

Devam